Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
Recieve news about this website directly to your mailbox

Scurt istoric

Scurt istoric
al
Eco-Şcolii cu Clasele I-VIII Horia


Eco-Şcoala cu Clasele I-VIII Horia se află la întretăierea drumului european E 85 cu drumul judeţean Roman - Piatra Neamţ, pe una din terasele câmpiei terminale a Moldovei, în cadrul culoarului Moldova - Siret, din Podişul Moldovenesc.
Şcoala a luat fiinţă în anul 1892 (actualul corp C – dezafectat), ca urmare a reformei învăţământului a lui Alexandru Ioan Cuza, având ca ministru al învăţământului pe Spiru Haret. La început a fost şcoală mixtă, iar în 1895 a devenit şcoală de băieţi şi de fete. În anul 1900 se dă în folosinţă al doilea corp al şcolii (acum demolat, fiind în curs de construire a unei noi clădiri cu toate utilităţile aferente).
Ca urmare a creşterii populaţiei şcolare, în anul 1963 s-a construit o şcoală nouă (actualul corp A), care cuprinde: 7 săli de clasă (cabinete pe specialităţi), 2 laboratoare (fizică-chimie şi biologie), un Centru de Documentare şi Informare, o sală de sport, cancelarie, două birouri şi un spaţiu pentru arhivă. Acest corp de şcoală a fost reabilitat interior în vara anului 2007.
Peste drum de şcoală se află grădiniţa construită în 1974, clădire cu P+2 etaje ce cuprinde: 4 săli de clasă, un dormitor, o sală de mese, o bibliotecă, o cameră pentru Programul „Corn şi Lapte”, cancelarie. Grădiniţa a fost reabilitată interior în vara anului 2008.
Unitatea şcolară dispune, de jur împrejur, de foarte mult spaţiu verde şi un teren de sport.
Cod: DEF-1
Disponibilitate: within one week
19.00 RON
fără TVA 19.00 RON
Color
Cod: ABC-1
Disponibilitate: within three days
123.00 RON
fără TVA 123.00 RON
Size
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one